Axis titles moved inside plot area after upgrade.

Apr 28, 2014 at 10:41 AM
After upgrading OxyPlot.Core and OxyPlot.Wpf to version 2014.1.293.1 from 2014.1.271.1 I got all axis titles on my plots moved inside plot area! Is it desired behaviour or bug? In the Example Browser I see the same.
Apr 28, 2014 at 11:14 AM
Thanks for the notice! This is a bug. High priority.
https://oxyplot.codeplex.com/workitem/10189
Apr 29, 2014 at 11:23 AM
This issue should be fixed now.
Apr 30, 2014 at 4:55 AM
Edited Apr 30, 2014 at 5:02 AM
Tried new version. Title position is ok now, but axes labels and title with right or top aligment draws outside of control area. Screenshot - http://yadi.sk/d/Dt3Obp1rNhVsw

ps. Thank you for very fast response!

UPD. It seems, that oxyplot incorrectly calculates auto-margins when plot have right or top axes. After setting PlotMargins manually (i. e. PlotMargins="60, 60, 60, 60") everything works just fine. Hope this info helps to solve issue.
Apr 30, 2014 at 8:27 AM
What is the value of the PlotMargins property of the PlotModel? Try to increase the top and right values or use the default value (NaN,NaN,NaN,NaN) to get 'automatic' margins.
May 1, 2014 at 5:06 AM
Edited May 1, 2014 at 5:07 AM
Yes, when I changed PlotMargins to "NaN, NaN, NaN, NaN" in my XAML and now margins looks fine again. Thanks! But when I totally removed it from XAML - axis labels again draws beyond control edges. May be problem in oxyplot WPF adapter? Although workaround is easy. Thank you again!
May 2, 2014 at 10:11 PM
Yes, there was a bug in the WPF adapter. I fixed the wrong default value for PlotMargins in the OxyPlot.Wpf.Plot control and added some other missing properties. I also added a unit test that verifies the default values so this should not happen again.